Közadatkereső
  
Elektronikus ügyintézés
Térítési díj befizetési időpont
TÉRÍTÉSI DÍJ BEFIZETÉS
Pályázati felhívás
Sárszentmiklósi Orvosi Rendelő
Orvosi ügyelet
Sajtóközlemény
Tűzgyújtás

Tájékoztató

TŰZGYÚJTÁSRÓL


A kerti hulladék nyílttéri égetése

csak szeptember 15. és május 15. között naponta 8.00 óra és 19.00 óra között lehetséges, ha a hatáskörrel rendelkező szerv ez időszakra országos tűzgyújtási tilalmat nem rendel el.
Erről információ: ITT
 
Dr. Venicz Anita
   jegyző   

 

Térítési díjak tájékoztató

Tájékoztató
TÉRÍTÉSI DÍJAKRÓL

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekét-keztetés intézményi térítési díjait az alábbiak szerint állapította meg:

A térítési díjakat az
1. és 2. sz. mellékletek
tartalmazzák
KSH Közlemények

KSH KÖZLEMÉNY
2019. évi Országos Statisztikai Adatfelvételi Program
2019. szept. 16. - dec. 16.

---------------------
Áramszünet tájékoztató
Archiv információk

Téli rezsicsökkentés
Oklevél
A NEMZETI KÜLGAZDASÁGI
HIVATAL OKLEVELE SÁRBOGÁRD
részére

 

 

 

 

Sárbogárdi Napok
2019.06.11. 19:33

A megnyitót a Sárszentmiklósi Általános Iskola tanulóinak dalcsokra vezette be. Megnyitó beszédet mondott, és a kiállítót bemutatta Viasz Zoltán, a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület elnöke. Láng György mesélt sárbogárdi gyökereiről, hangot adott annak, hogy nagyon örül a kiállítás lehetőségének. Úgy érzi, hazatalált.
Pénteken, a nulladik napon az erős emberek vették birtokba a hősök terét. Botka István kitartó szervező munkájának köszönhetően egy-egy olasz, portugál, szerb, ukrán és két magyar csapat részvételével Sárbogárdon rendezték meg a HSMA Nemzetek Ligája Prémium Kupát. A pénteki első fordulóban kamionhúzásban, majd cipelő váltóban mérték össze erejüket. A méretekről annyit, hogy a kamion súlya 17 tonna, ezt kellett két embernek minél rövidebb idő alatt 20 m-re elhúzni. Ugyancsak 20 m volt a távja a cipelőnek, ahol 360 kg-os lengősúllyal, 2x145 kg-os kofferral, 120 kg-os bödönnel és a 110 kg-os „izlandi kereszt”-tel  futottak váltót a fiúk. Az első nap után a magyar „A” csapat vezetett, mindkét számban biztosan szerezve meg az elsőbbséget. A verseny szombat délután az Ifjúsági parkban folytatódott. Itt először egy speciális keret segítségével kellett egy Suzuki elejét egy perc alatt minél többször felemelni, majd egy 120 kg-os „rönköt” minél többször kinyomni 2,5 perc alatt, váltóverseny formájában. Utolsó versenyszámként egy 8 db-ból álló kőgolyósor darabjait kellett az asztalon „felszolgálni”. A golyók legkisebbike is 100 kg fölötti tömegű volt, a legnagyobb pedig 180 kg. Az izgalmakban bővelkedő versenyt a két nap eredményei alapján a magyar „A” csapat (Sebestyén János, Molnár Zsolt, Hrozik Gábor, Juhász Péter) nyerte 28 ponttal. 2. Ukrajna - 24,5p; 3. Magyarország B - 18,5p; 4. Szerbia -14,5p; 5. Olaszország - 11,5p; 6. Portugália - 8p.
A szombat délelőtt a pörköltfőzés és a táncbemutatók jegyében telt. A pörköltfőzők ezúttal behúzódhattak a fák alá, így kellemesebb körülmények között születhettek a műremekek. A nagy színpadon közben egymást váltották a tánccsoportok. Dél felé Serényi Zsolt a Tetovált Séf és kommentátora, Vajtó László Gastro Stand Up-ja csalogatta a sátorba az érdeklődőket.
A látványos sütő-főző bemutatón elkészült ételeket az érdeklődők meg is kóstolhatták.
A főzőbemutató után következett a „családi főzőverseny” ételeinek zsűrizése. Az eredményhirdetéstől az erős emberek elvonták a figyelmet, de ugye nem minden nap van ilyen verseny Sárbogárdon.
A főzőversenyt a Polgárőr csapat nyerte, a szakács Németh Róbert a fatüzelésre esküdött még a délelőtt folyamán, a jelek szerint nem hiába. Második lett a Mi hazánk csapata. harmadik helyen „első bálozók” Izsó Gergőék csapata végzett, polentával körített gombás raguval.
Némi délutáni lazítást követően kezdődött meg a koncertek sorozata. Elsőként Kovács Kati lépett színpadra. Érdeklődésben nem volt hiány, sajnos azonban a művésznő lendülete már nem a régi, a hangok sem mindig úgy jönnek, ahogy szeretné. Többen panaszkodtak, hogy a műsor után szinte pánikszerűen távozott, jóllehet, többen szerettek volna autogrammot kérni. Az Anna and the Barbies koncert kezdetére jócskán megtelt a színpad előtti szabad tér. Pásztor Anna és csapata jó hangulatot teremtett, szinte észre sem lehetet venni, hogy repült az idő. Az est fő attrakciójaként a Halott pénz lépett színpadra. S hogy az álmatlanságban szenvedőknek ne kelljen az ágyban forgolódni, a sörsátorban hajnalig tartó bulit biztosítottak a szervezők.
A vasárnap délelőtt a gyerekeké volt. A népszerű Alma együttes koncertje mellett kézműves foglalkozás, játszóház és számos bemutató várta a gyerekeket, no meg a tér keleti oldalán a „wurstli” csalogató hangjai. Előbbiekhez nem kellett a szülőknek, kísérőknek a pénztárcába nyúlni, az utóbbi igénybevétele esetén annál inkább. A délutáni program a retro zene jegyében kezdődött a sörsátorban a „hazai” Control 5 együttes szórakoztatta nagy sikerrel a közönséget. A múltba repítő zenét Janklovics Péter humorista műsora váltotta a sörsátorban. Közben a nagyszínpadon már szorgoskodtak Nagy Feró és a Beatrice technikusai, hogy a hatórás kezdésre minden a helyén legyen. Feróék kapcsán írom le, de külön erénye volt valamennyi fellépőnek, hogy szinte órát lehetett volna igazítani a kezdésükhöz. A pörgős, látványos, igazi ricsés koncertnek nagy sikere volt. A Beatrice koncert után az együttes tagjai készséggel dedikálták az ikonikus babos kendőket. Annyi ideje volt a tisztelt nagyérdeműnek a koncert után, hogy némi ételt, italt vegyen magához a számos vételezőhely valamelyikénél, aztán máris színpadon volt a Magna Cum Laude, hogy néhány felvezető szám után még egy meglepetéssel is szolgáljanak. A régi barátság jegyében Nagy Feró itt maradt, hogy néhány számot Mező Misivel közösen énekeljenek el. Természetesen a közönséget is megénekeltették. A Magna koncertje mivel is fejeződhetett volna be, ha nem a Pálinka dallal?
A XXVIII. Sárbogárdi Napok záróeseményeként látványos tűzijátékban gyönyörködhettek mindazok, akik végig kitartottak.
Bizonyára nem mindenki szórakozta végig a hétvégét, ahogy mondják ízlések és pofonok különböznek, de az emberekkel beszélgetve szinte csak elismerő véleményeket hallottam a rendezvény kapcsán. Soha rosszabb ne legyen! Igenis, kell egy ilyen rendezvény, ahol az emberek kiszállnak egy kicsit a mindennapok taposómalmából, leülnek a bogrács mellé, esznek egy jót a közösen készített pörköltből, vagy egy sörrel, üdítővel a kézben sétálnak egyik helyről a másikra, miközben újabb és újabb ismerősökkel váltanak szót. Esetenként olyanokkal, akikkel nap mint nap találkoznak, de a rohanásban maximum egy hellóra telik.
- galsa -
Köszöntő


 

  Tisztelt Látogató!

Üdvözlöm Sárbogárd Város honlapján, örülök, hogy érdeklődése településünkre irányult. Külön köszöntöm városunk lakóit.

Kérem tekintsenek úgy erre a megjelenési formára, mint az önkormányzat kinyújtott kezére, amelyet bármikor megfoghatunk. Továbbra is igyekszünk számos közérdekű és közhasznú adatot közölni a honlapon mindenkivel és ezáltal kedvet csinálni Sárbogárdhoz. Természetesen akinek bármi gondja, problémája van, úgy magam és képviselőtársaim is állunk szíves rendelkezésükre. A választási eredmény egy jó kezdet, most pedig alakítsuk tovább Sárbogárd történetét együtt legjobb  szándékunk és tehetségünk szerint.

 Dr. Sükösd Tamás  polgármester

 

 


EU-s pályázatok

EU-s pályázatok

Kémény Zrt.

Rendőrségi tájékoztató

Egyenlő Bánásmód Hatóság

Egyenlő Bánásmód Hatóság
Egyenlő bánásmód
- mindenkit megillet!


Pályázat KDOP 4.1.1

 

TÁJÉKOZTATÁS

 A KDOP-4.1.1/E-11-2011-0018 azonosító számú "Sárbogárd városközponti területeinek vízrendezése, csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése " pályázatról
Vállalkozási szerződés módosítás
Tájékoztató a szerződés teljesítéséről

Pályázat KDOP 3.1.1

Tájékoztató

 

a KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001

"Újratervezés - Sárbogárd város központjának megújítása"

című pályázathoz kapcsolódó beruházásról 

 

 

L Á T V Á N Y T E R V E K: 

 1. melléklet,   2. melléklet
 
3. melléklet,   4. melléklet
 5
. melléklet,   6. melléklet
 7
. melléklet,   8. melléklet 
 
9. melléklet, 10. melléklet 
11. melléklet12. melléklet 
13. melléklet

 


Újratervezés

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a KDOP-3.1.1/B-11-2012-0001 „Újratervezés” – Sárbogárd város központjának megújítása városrehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projektek

Közlemény

 

Közlemény II.

 

1.) "A civilszervezetek együttműködésének erősítése"

2.) "A környezettudatos szemlélet elterjesztése, erősítése Sárbogárdon" 

 

3. „A helyi identitástudat fejlesztése

4. „A „könyvtár” múltja, jelene és jövője

5. „Vállalkozói alapismeretek képzés és tanácsadás”

Pályázathoz kapcsolódó
mellékletek:

Jelentkezési lap

Szerződéstervezet

Szakmai beszámoló

Értesítőlevél minta

Pályázat életút

Kommunikáció

Helyszíni szemle jegyzőkönyv

Számla és bérösszesítők

 

 


TIOP-1.1.1-07/1-2008-0427
TIOP-1.1.1-07/1-2008-0427 
 
"INFORMATIKAI INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE SÁRBOGÁRDON"
 
című projekt 
  
  
 
 
 
 
Bemutatás
                  
Megvalósítás  
 
Meghívó

TÁMOP 3.4.2/09/2-2010-0005
TÁMOP 3.4.2/09/2-2010-0005
 
"Befogadó intézmények  Sárbogárdon"
 
című projekt
 
  
 
 
 
 
Bemutatás
 
Megvalósítás
 
Meghívó

Pályázat civil szervezeteknek

Vakok és gyengénlátók számára

Csillagkapu

TÁMOP_5.6.1.C-11/2-2011-0025 "Csillagkapu" modell-program az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés fejlesztése érdekében Fejér megyében


Helyi Foglalkoztatási Együttműködések Sárbogárd Járásban
 

Tájékoztató (kézilabda)
VAX KÉZILABDA EGYESÜLET SÁRBOGÁRD
2019

2018
Határozat
Kérelem
 

Tájékoztató (kosárlabda)
 SÁRBOGÁRDI KOSÁRLABDA CLUB
 
Határozat

Kérelem
 

Tájékoztató (Sárszm. SE)
 Sárszentmiklósi SE sportfejlesztési program
 Határozat (2016.11.18): 
Határozat (2017.03.09): 
Határozat (2017-18): 
Határozat (2018.10.29):
Határozat (2019.08.21):
Határozat (2019.09.09):
Határozat (2019.11.29):
 Sportfejlesztési program(2017)
Sportfejlesztési program: 
 Sportfejlesztési program(2018)
 Sportfejlesztési program(2019)

Szervezetfejlesztés

Sárbogárd Városháza felújítása, energiahatékonysági korszerűsítése
 KEOP-5.7.0/15-2015-091
  pályázat
 
Sárbogárd Városháza felújítása, energiahatékonysági korszerűsítése 
 
 
 

 

Sárbogárd város önkormányzati épületeinek energetikai fejlesztése
 
KEOP-5.7.0/15-2015-0180
pályázat

Sárbogárd város önkormányzati épületeinek energetikai fejlesztése


Egészségügyi tájékoztatók

Gyepmester
Sárközi Károly
(06) 30 342-1493


Katasztrófavédelem